vad ska jag skriva om?

Hälsningar från vardagsrummet!
För första gången på ett tag fick jag båda barnen att somna utan större dramatik ikväll. Det känns som en storvinst varje gång. Annars har jag känt mig rätt usel som mamma de senaste dagarna.

Tankarna snurrar runt om allt möjligt som händer på ett personligt plan (lite för personligt för att skriva om här, men det är mycket nu!) och jag får kämpa en hel del bara för att få vardagssysslorna gjorda vissa dagar. Jag märker hur jag förändrats en del dock, vissa krav som jag tidigare haft på mig själv har jag lyckats släppa, för det mesta. Som att ha ett konstant städat hem till exempel (jag levde aldrig upp till det ändå!). Men det är alltid lite jobbigt när hemmet blir ett enda kaos och man inte hinner göra något kul (med gott samvete) för att det alltid finns en massa tråkigt att ta itu med.
Längtar efter att börja sticka, men kommer inte längre än att jag googlar efter mönster. Försöker att inte slösa så mycket tid på tv-serier (min kanske största svaghet faktiskt) och slösurfande, men det är inte alltid så enkelt. Speciellt inte när verkligheten känns lite för överväldigande för att man ska orka tänka på allt hela tiden, då är det skönt att kunna koppla bort och bara fokusera på något annat en liten stund. Jag unnar mig för tillfället att se på ett eller två avsnitt av någon serie per vecka, typ. Men bäst vore det väl nog om jag lät bli helt! Få saker frustrerar mig så mycket som att ha slösat massa tid på fiktiv underhållning levererad på en skärm. Ändå har jag inte kunnat ge upp det helt, eftersom jag gillar tv-serier och faktiskt ofta föredrar att se på fiktivt drama istället för verklig dramatik och tragiska nyheter. (verklighetsflykting? ja….visst.) Alltid skönt att kunna säga ”det är ju inte på riktigt” om eventuella hemskheter man ser i rutan.

Det är konstigt ändå, för ända sedan jag började läsa bibeln dagligen (utan press och dåligt samvete om jag glömde nån dag), har jag också utvecklat ett lite tjockare filter för vad jag vill och orkar se på på tv. Provade till exempel att se på serien ”how to get away with murder”, men blev till sist bara äcklad nästan, över hur avtrubbat och omoraliskt det hela var på flera sätt. Förr hade jag inte så hög barriär för vad jag godtog som underhållning. Men bibelläsningen har nog påverkat mig en hel del faktiskt!
Nåja, nog om det.

Så nu, när jag har en blogg, vill jag skriva om vettiga saker. Helst så lite som möjligt om vardag och tråk och ”detta har jag gjort idag”, utan istället mera innehåll på något sätt.

Jag får ju ibland tankar och bilder, metaforer som hjälper mig i min gudstro och i livet i allmänhet. Och jag vill gärna dela med mig av sånt. Kan också ta opp sånt jag redan skrivit om på facebook. Men var ska jag börja?

Såg att det var flera som gillat att jag börjat med en blogg, men vad vill ni läsa då?
kommentera här, eller på facebook, eller skicka meddelande på något sätt. Så ska jag försöka beta av teman eller något. Jag kan inte lova något riktigt ruskigt bra, eftersom jag inte vet vad ni kommer att föreslå, men snälla, ge mig lite idéer! 🙂

Det finns ju massor av saker jag kunde skriva om, men nu när jag har blogg är det som att allt bara flyter iväg innan jag hunnit skriva ner något.

men det tar väl sig!

Är det något ni lämnat att fundera på? något ni undrar? Marias tips och råd? eller kanske ni önskar att jag utvecklade något ämne jag någon gång nämnt i förbifarten.
hjälp mig! 🙂
m

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *