carpe diem, diemt å stendit.

”Livet är ju nog så fullt av kontraster. Man hör om älskade människor som sakta tynar bort och samtidigt dansar två små livfulla flickor i mitt vardagsrum. Ibland slutar ett liv innan det ens har börjat. Ibland levs ett långt liv som ändå tycks för kort när slutet närmar sig. Men för det allra mesta lever vi bara på, med framtidstro och nånslags avslappnad attityd till livets förgänglighet. Vi kan väl inget annat. Så vi skriver carpe diem på våra sovrumsväggar och går och lägger oss i förtröstan för att ta oss an en ny dag.

Ursäkta mig om jag är allt för allvarsam såhär en helt vanlig torsdagsförmiddag. Livet är magstarkt. Och ljuvt på samma gång. Som en mustig indisk gryta med sting.”

skrev denna facebook-status tidigare idag, sådär poetiskt och djupt och allvarligt.
det uppskattades. och jag uppskattade uppskattningen.

inser att jag egentligen borde ha skrivit statusuppdateringen här, på bloggen…fast ingen vet ju om denna blogg ännu.

Så kanske bäst att jag offentliggör den då!

Har ju länge redan kläckt ur mig blogg-långa statusuppdateringar på facebook som bara försvinner i flödet och aldrig mera dyker upp. Lite ”harmt” på en välformulerad text, kan man tycka.

så, nu ska jag dela detta blogginlägg på facebook, och låta hela världen (eller åtminstone den del av facebookvärlden som är kopplad till mig) veta att jag bloggar. På svenska. på allvar och på skoj.

välkommen till min blogg!
igår skrev jag om kokosbollar.

m

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *